Jovana Stoiljković (MN Press)
Jovana Stoiljković (MN Press)

Svetsko prvenstvo sve bliže: Malo vremena za uigravanje, ali uzbuđenje raste

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 09:40

"Sastav je značajno izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put sa nama u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo, da im olakšamo adaptaciju na novi sistem i na novu igru sa našim selektorom", kaže rukometašica Srbije Jovana Stoiljković

Rukometašice Srbije odbrojavaju dane do starta Svetskog prvenstva. Nemaju mnogo vremena za pripremu, pa svaki trenutak u sali moraju da koriste na najbolji mogući način. Ekipa je nova, selektor takođe. Svašta treba da se sklopi da bi igra bila na određenom nivou 3. decembra kada je na programu prva utakmica u Španiji protiv Poljske.

Izabrane vesti

"Imamo mnogo treninga i mnogo stvari da odradimo, očekuje nas još naporniji rad do početka prvenstva. Devojke su uzbuđene i jedva čekaju da krene takmičenje", rekla je srpska rukometašica Jovana Stoiljković. "Rad koji pružaju na treninzima je veoma kvalitetan. Sastav je značajno izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put sa nama u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo, da im olakšamo adaptaciju na novi sistem i na novu igru sa našim selektorom. Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema. Jeste da nemamo puno vremena za ove pripreme i za sav rad koji nas ovde očekuje. Malo je vremena za spremanje i uigravanje, pogotovo za nove devojke, ali iz dana u dan i ozbiljnost i uzbuđenje raste".

Srbija će imati dve kontrolne utakmice protiv Severne Makedonije.

"Svaka meč nam znači i dobro nam dođe da to što radimo na treninzima potvrdimo i na utakmici. Sve što radimo na treninzima, moramo da proverimo i primenimo na utakmicama da bismo znali na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom i da bismo znali na čemu još moramo da radimo".

U grupnoj fazi Svetskog prvenstva, koje je na programu od 1. do 19. decembra u Španiji, rivali Srbije su Poljska, Kamerun i Rusija.

"Sve reprezentacije su podigle kvalitet igre generalno u odnosu na pre nekoliko godina, tako da će sve tri utakmice biti teške i jake, ali očekujem da ćemo mi dati svoj maksimum. Dobro ćemo se pripremati za sve reprezentacije, tek treba da se posvetimo detaljnijoj analizi protivnika. Moraćemo da poradimo dobro na našoj taktici da bismo bili spremni za sve utakmice", zaključila je Jovana Stoiljković.

RASPORED RUKOMETAŠICA NA SP

3. decembar

20.30: Srbija – Poljska

5. decembar

20.30: Srbija – Kamerun

7. decembar

20.30: Rusija - Srbija


tagovi

Jovana Stoiljkovićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara